Opskrift længere nede!!! 

Den er jo faktisk liiiiige lidt sød den her rangle, – så den har jeg efterhånden hæklet et par stykker af i forskellige farver – den tager ca. en aften og lave for mig og jeg er altså stadig nybegynder

Det er bloggen Lanukas.com der står for opskriften, men der er givet lov til at man må dele den – HVILKET ER SKØNT!!!

For god ordens skyld skal det siges at selve opskriften selvfølgelig ikke må sælges (den er jo også gratis!), men du må gerne sælge den 2-benet kanin, så længe du lige reklamerer for Lanukas som er designeren bag – den originale opskrift kan findes her både på engelsk og på spansk …

Meeeen … vi vil gerne have det lidt lettere ik?

DANSK opskrift på den 2-benede (kan man sige det?) kanin:

Det skal du kunne:
Fastmasker og kædemasker

Det skal du bruge:
2 forskelligt farvet garn (jeg har brugt 8/4 bomuld)

1 rasle-boks eller en bjælde ( NOGET DER LARMER 😉 Jeg har brugt begge dem jeg linker til. 
Evt. knitre-cellofan til at komme i ørerne (har jeg gjort på nogen af dem og bebser ELSKER det). 
Hæklenål 2,5-3,00 mm (jeg har brugt en 3’er)
Bamsefyld (hvis du bor tæt på en IKEA kan du bruge deres billige puder med polyesterfibre i, ellers kan der købes bamsefyld her 🙂

Start med at lave 1 enkelt øje:
(originalen bruger filt, hvilket du selvfølgelig også kan gøre – jeg synes personligt ikke filt er så godt til en bebs 🙂 )

Med f.eks. hvidt garn laver du en magisk ring
Lav 6 fm i den magiske ring
Lav herefter 2 fm i hver maske (12)
Afslut med en km og efterlad ca. 30 cm garn til at sy øjet på med senere …

2 ben:

Runde 1: Start med en magisk ring og lav herefter 6 fm i ringen
Runde 2: *2 fm i samme maske* – gentag 6 gange (12)
Runde 3: *1 fm, 2 fm i samme maske* – gentag 6 gange (18)
Runde 4: *2 fm, 2 fm i samme maske* – gentag 6 gange (24)
Runde 5-16: 24 fm

Det ene ben hæfter du helt, – ved det andet hæfter du ikke – nu skal der nemlig hækles videre 🙂

Kroppen:

Sæt de to ben sammen med en kædemaske med samme farve som benene
Runde 17-18: 48 fm (samme farve som benene)
Skift nu farve …
Runde 19-34: 48 fm
Runde 35: *6 fm, indtagning* gentag 6 gange (42)
Runde 36: *5 fm, indtagning* gentag 6 gange (36)
Runde 37: *4 fm, indtagning* gentag 6 gange (30)

Begynd nu at fylde din fine kanin 🙂

Det er også nu jeg syer mine øjne og næse på …
Lanukas anbefaler at øjnene  placeres mellem runde 28 og 29 og med 10 maskers mellemrum (jeg har bare placeret dem lidt på slum) – næsen anbefaler hun placeres omkring runde 26 …
Husk at rasleboksen skal placeres godt inde imellem dit fyld

Runde 38: *3 fm, indtagning* gentag 6 gange (24)
Runde 39: *2 fm, indtagning* gentag 6 gange (18)
Runde 40: *1 fm, indtagning* gentag 6 gange (12)
Runde 41: *indtagning* gentag 6 gange (6)
Luk herefter af …

2 ører: 

Runde 1: Magisk ring med 6 fm (6)
Runde 2: 6 fm
Runde 3:  *1 fm, 2 fm i samme maske* – gentag 3 gange (9)
Runde 4: *2 fm, 2 fm i samme maske* – gentag 3 gange (12)
Runde 5: *3 fm, 2 fm i samme maske* – gentag 3 gange (15)
Runde 6: *4 fm, 2 fm i samme maske* – gentag 3 gange (18)
Runde 7: *5 fm, 2 fm i samme maske* – gentag 3 gange (21)
Runde 8: *6 fm, 2 fm i samme maske* – gentag 3 gange (24)
Runde 9-16: 24 fm
Runde 17: *6 fm, 2 fm sammen* – gentag 3 gange (21)
Runde 18: *5 fm, 2 fm sammen* – gentag 3 gange (18)
Runde 19: *4 fm, 2 fm sammen* – gentag 3 gange (15)
Runde 20: *3 fm, 2 fm sammen* – gentag 3 gange (12)
Runde 21: 12 fm
Luk af og efterlad et stykke garn til at sy ørerne på med …

Jeg har på nogle af mine kaniner lavet en halv kugle som hale (andre har jeg lavet pompommer på)

Start med en magisk ring med 6 fm i
Runde 1: 2 fm i hver maske (12)
Runde 2: *1 fm, 2 fm i samme maske* (18)
Runde 3: *2 fm, 2 fm i samme maske* (24)

Runde 4-6: 24 fm
Hæft herefter 🙂

10 kroners marked hos Rito

10 kroners marked hos Rito

Et lille kort indlæg 🙂 Der er i oktober 10-kroners marked hos Rito og der er rigtig mange gode ting at vælge imellem synes ... Jeg skal i hvert fald have proppet nogle ting i kurven 🙂 For der er både sager til min hobby med at lave kort og mine hækle-projekter....

Små fine blomster

Små fine blomster

Den skønne Annika fra bloggen Skapa och Inreda har igen givet lov til at jeg må oversætte et af hendes mønstre og denne gang er det de små søde blomster Tag gerne et kig på hendes blog, for der er altså mange søde ting og man kan nemt blive inspireret til mange...

Tykke nisser

Tykke nisser

  SÅ er der givet tilladelse fra Järbo om at jeg må oversætte deres opskrift på de populære "Tykke nisser" - og det er da bare virkelig FANTASTISK, hvis jeg skal sige det mildt  Jeg kan oplyse om, at der ikke tidligere er givet tilladelse til at måtte oversætte...

Løbelængde og garnforbrug

Løbelængde og garnforbrug

  Kender I det med at man får oplyst i en opskrift at designeren har brugt noget garn med en løbelængde på 175 meter, men man selv sidder med noget der er 110 meter? Hvor meget skal man så bruge?? Jeg har lavet denne lille beregner, som jeg håber så kan hjælpe...

Kaninen Karla

Kaninen Karla

En kaniiiin ...Hun har faktisk været lidt længe undervejs, men nu fik jeg den altså endelig lavet færdig takket være en lille sjov udfordring på Instagram med hashtagget #krealegene. Så håber I tager godt i mod hende og hvis du skulle få lyst til at vise dinkreation...

Elefanten Eva

Elefanten Eva

Synes simpelthen den er blevet ret kær (hvis jeg altså skal sige det selv) 🙂 Ørerne til elefanten har jeg fået fra bloggen BrittsAmi, men hendes blog er desværre lukket ned 🙁 Hvis du skulle få lyst til at vise din kreation frem, så send mig endelig et billede og...

Mariehønen Maja

Mariehønen Maja

En lille mariehøne som en rangle 🙂 Snart får mariehønen også VINGER, da jeg lige er i gang med at lege med lidt chiffon som en slags kappe 🙂 Hvis du skulle få lyst til at vise din kreation frem, så send mig endelig et billede og jeg vil dele det her nederst i...

Bamsen Bertram

Bamsen Bertram

En lille rangle er blevet kreeret og jeg deler da lige min opskrift med jer med det samme 🙂 Jeg måtte forsøge med en del forskellige størrelser på bamsehovedet indtil jeg var tilfreds, men her er den, tadaaa 😉 Laver du en rangle ud fra opskriften og har du lyst...

Forskellige garntyper

Forskellige garntyper

Der findes mange forskellige slags garn og det kan i starten, når man er nybegynder være lidt svært at finde rundt i alle betegnelserne - så jeg har samlet lidt forklaringer her: Bomuldsgarn 8/4 og 8/8: Når det står det er 8/4 bomuldsgarn betyder det at det er spundet...