head>

Jeg har et lille projekt i gang – min mor skal have 8 små strømper til bestik i adventsgave den 2. eller 3. advent …

Det skal du kunne: magisk ring, fastmasker og farveskift …
Hvis du vil have “rib” på skal du også kunne lave halvstangmasker …

Garnet jeg har brugt er almindeligt 8/4 bomuldsgarn som f.eks. kan købes her.
Jeg tænkte nemlig det kunne være smart, hvis de kunne vaskes på lidt højere temperaturer nu hvor de måske kommer i kontakt med lidt mad (er jeg den eneste der måske nogle gange spilder sovs ud over juledugen?)

Jeg kan ikke gengive opskriften her, så du må lige en tur forbi bloggeren filihunkat (hvilket VARMT kan anbefales) – opskriften finder du her 🙂

Jeg vil foreslå at man benytter sig af metoden”inviseble join”når man laver sine farveskift, for ellers bliver det meget ujævnt 🙁

Synes jo selv jeg var så dygtig, med mine almindelige farveskift, men den går dælme ikke når man hækler rundt eller i spiral – og da jeg havde hæklet lidt med de almindelige farveskift, kunne jeg jo se den var heeeelt gal … 😉 … Så dygtig var jeg altså så heller ikke …
Metoden kan ses i nedenstående video og er den første metode der vises i videoen:

Metode 2 i videoen (“no-cut join”) bliver også kønnere end et normalt farveskift MEN ikke lige så godt som et “Inviseble join”

Fra omgang 1-4 hækler du bare derudaf i spiral (ligesom i opskriften), men fra omgang 5+6 ændrer du metoden. Dvs. du afslutter din 4. omgang med en kædemaske – og så laver du de sidste 2 runder med den samme farve – bare med “invisible join (IJ)” metoden – du begynder altså at hækle rundt istedet for i spiral … 🙂

Eks.: Du laver i runde 5, 24 fastmasker og så en IJ
Når du så starter på en ny runde – starter du i den IJ du lavede … Brug evt. en markørnål til at sætte i den maske, så du ved hvor du skal starte …

Fra nu af bruger du “inviseble join” metoden i hver runde og du kommer til at klippe garnet i hvert omgang, det tager længere tid, MEN det er det hele værd 🙂

IJ i tekst:
Start runden med en “slip knot” og lav en fastmaske i den 1. maske
Lav det antal masker du skal hele vejen rundt (Din 1. maske tæller også med)
Klip garnet så der er 5-6 cm …
Træk garnet helt igennem din løkke (som om du lukkede af)
Indsæt din nål fra bagsiden igennem din 2. maske i runden, slå garnet om og træk igennem din løkke
Indsæt din nål fra bagsiden af din sidste maske, kun i bagerste maskebue og tag garnet over og træk igennem
Stram så lidt til, så din IJ-maske bliver lige så stor som de andre –  sæt en markørnål i din “nye” maske og bind derefter en knude, med de to tilbageværende ender …
Hæft yderligere de to ender med ind i din næste runde

Seneste indlæg på bloggen:

Til og fra kort

Til og fra kort

Jeg har de seneste par dage hygget mig med at lave perler (ja hvad hedder det egentlig, "lægge perler", "perlerier"?). Jeg så for et par år siden et opslag på Pinterest og har lige siden faktisk gået med planer om at lave mine egne til og fra kort. Oveni så er det simpelthen bare så fantastisk...

læs mere
10 kroners marked hos Rito

10 kroners marked hos Rito

Et lille kort indlæg 🙂 Der er i oktober 10-kroners marked hos Rito og der er rigtig mange gode ting at vælge imellem synes ... Jeg skal i hvert fald have proppet nogle ting i kurven 🙂 For der er både sager til min hobby med at lave kort og mine hækle-projekter. Udover det, så får man også et...

læs mere
Bloggen er under ombygning.

Bloggen er under ombygning.

Hej alle Som I ved så har der været problemer med bloggen og jeg er derfor i gang med den helt store ombygning. Derfor kan I lige nu opleve at I ikke på samme måde kan se alle opskrifter osv. Det skulle være oppe og køre i løbet af et par dage, men hvis I f.eks. leder efter "Tykke nisser" så kan I...

læs mere
Winter is coming …

Winter is coming …

1. Joha køredragt // 2. Ecco First Sneakers // 3. Joha luffer // 4. H&M hue // 5. H&M strik // 6. Lego Wear vanter // 7. H&M halsedisse // 8. Joha elefanthue // 9. Ecco Urban Mini // 10. H&M strik // 11. Ecco First   Årgh man, det stopper jo bare aldrig - man kan jo købe tøj...

læs mere
Lækre fødselsdagsboller

Lækre fødselsdagsboller

Som vi også spiser på alle andre tidspunkter af året 😉 Tidsforbrug: 105 min (heraf 60 min til hævning og 12 min til bagning) Ca. 16-18 boller Opskrift: 5 dl vand 50 g gær 100 g. smeltet smør 2 æg (1 til at pensle bollerne med) 100 g sukker 1 tsk. salt 1000 g mel Alle ingredienser blandes sammen...

læs mere
Små fine blomster

Små fine blomster

Den skønne Annika fra bloggen Skapa och Inreda har igen givet lov til at jeg må oversætte et af hendes mønstre og denne gang er det de små søde blomster Tag gerne et kig på hendes blog, for der er altså mange søde ting og man kan nemt blive inspireret til mange projekter Disse blomster kan bruges...

læs mere
Tykke nisser

Tykke nisser

  SÅ er der givet tilladelse fra Järbo om at jeg må oversætte deres opskrift på de populære "Tykke nisser" - og det er da bare virkelig FANTASTISK, hvis jeg skal sige det mildt  Jeg kan oplyse om, at der ikke tidligere er givet tilladelse til at måtte oversætte denne opskrift ... man har dog...

læs mere
Løbelængde og garnforbrug

Løbelængde og garnforbrug

  Kender I det med at man får oplyst i en opskrift at designeren har brugt noget garn med en løbelængde på 175 meter, men man selv sidder med noget der er 110 meter? Hvor meget skal man så bruge?? Jeg har lavet denne lille beregner, som jeg håber så kan hjælpe 🙂 Efterlad MEGET GERNE en...

læs mere
Kaninen Karla

Kaninen Karla

En kaniiiin ...Hun har faktisk været lidt længe undervejs, men nu fik jeg den altså endelig lavet færdig takket være en lille sjov udfordring på Instagram med hashtagget #krealegene. Så håber I tager godt i mod hende og hvis du skulle få lyst til at vise dinkreation frem, så send mig endelig et...

læs mere