3 fine karklude

af | 21. februar 2015 - 12:55 | 0 Kommentarer

Klude

Jeg er pt. i gang med nogle karklude i forskellige mønstre og det er faktisk noget af det mest simple at lave, så for mig var det nogle rigtig gode begynder-projekter. På den måde lærte jeg nemlig maskerne, men fik også ret hurtigt en færdig ting ud af det (SUCCES!!!).

Jeg lavede i starten 3 forskellige slags karklude og kigger I længere nedad på siden, så kan I finde mønstrene til dem.

SEND MEGET GERNE BILLEDER AF DINE KARKLUDE, så vil jeg dele dem i et galleri her i indlægget 🙂

#UPDATE, juni 2016: 
Mønsteret til den grå karklud, har åbenbart navnet “Grums” og jeg har fundet en DIY på “Grums” som Tante Tråd har lavet. Navnet “grums” giver da egentlig pænt god mening, ha 😉
HVIS der er nogen der gerne lige ville se hvordan man gør, – så kan du finde det lige her 🙂


grums-190x190Til den grå karklud, har jeg brugt ganske almindelig 8/4 bomuldsgarn (man kan f.eks. bruge Infinity Hearts bomuld eller Drops Loves You 7).
For at lave karkluden, skal du kunne lave luftmasker, stangmasker og fastmasker + evt. farveskift hvis du f.eks. gerne vil lave dine karklude med striber.

Jeg vil gerne have at mine karklude måler 28×28 så til dette mønster har jeg slået 64 lm om med en nål 3,5. (Jeg startede først ud med 70 lm, men så blev de altså lige lidt for store).
Herefter skifter jeg så til en nål 3,00 og laver en vendemaske (dette gøres for at luftmaskerne ikke bliver for stramme)
Mønsteret hedder så skiftevis
*stangmaske, fastmaske* som gentages igen og igen.
Den sidste maske i rækken vil altid være en fastmaske. Når du skal vende laver du en vendemaske (det samme som en luftmaske) og nu vil du så kunne se at du nu laver stangmasker i den maske hvor du i forrige række lavede fastmaske og omvendt.
Mønsteret er totalt simpelt, men jeg skulle altså alligevel holde tungen lige i munden, for ikke at lave stangmasker i tide og utide i den første række 😉


forreste-bue-190x190Til den petroleum-farvede karklud har jeg også brugt almindelig 8/4 bomuldsgarn. Her er det kun nødvendigt at kunne lave luftmasker og fastmasker, men du skal også kende forskellen på forreste og bagerste maskebue. Det at de kun skal laves i den forreste maskebue, tager lige lidt længere til end hvis man bare skulle igennem begge maskebuer, men jeg synes det er et fint lille mønster der kommer frem 🙂

Jeg satser igen på en str. der hedder 28×28 og til det har jeg slået 78 lm op + en at vende på. Jeg brugte igen en 3,5’er til at slå luftmaskerne op med og skiftede så til en 3’er da jeg startede rigtigt.
Mønsteret er simpelt, det er bare fastmasker, men som KUN laves i forreste maskebue.
Når du vender laver du en luftmaske at vende på og fortsætter lige indtil du synes de har en passende størrelse 🙂
Ved min karklud skal der laves 3 rækker for at have en cm i længden, så jeg har lavet 84 rækker, pyhaaaa … 🙂


Stjernemønster7-190x190Til den sidste karklud, den der er mint-farvet, har jeg valgt at lave stjernemønster og igen vil jeg have den skal være 28×28 cm 🙂 Du skal til denne karklud kunne lave luftmasker, halvstangmasker + kunne samle masker op
Slå 89 luftmasker op og start i 2. maske fra nålen
Disse 89 masker svarer til 42 stjerner, vil du have dine karklude mindre eller større, så se nederst hvor mange luftmasker du skal lave.

1. række: saml garnet op i de næste 5 masker, så du har 6 masker på nålen. Slå om og træk garnet igennem alle 6 masker, lav 1 lm som laver et hul.
*Du skal så hente garnet i det hul, dernæst hente garnet i siden på den sidste maske og hente garnet i den sidste af af de 6 masker. Dernæst 1 maske i hver af de 2 næste luftmasker, slå om og træk tråden igennem alle 6 masker, 1 lm*

2. række: *2 lm, 2 hstm i hvert “stjernehul”*, i sidste maske laves en halvstangmaske. Vend.

3. række: 3 lm, saml 1 maske op i 2. maske fra nålen + i 3. maske. 1 m i hver af de næste 3. Du har nu 6 masker på nålen. Slå om og træk igennem alle 6. Lav 1 lm som laver et hul.
*Du skal så hente garnet i det hul, dernæst hente garnet i siden på den sidste maske og hente garnet i den sidste af af de 6 masker. Dernæst 1 maske i hver af de 2 næste luftmasker, slå om og træk tråden igennem alle 6 masker, 1 lm*

Række 2 og 3 gentages så. Det er helt ekstremt svært at forklare det her mønster i tekst, så jeg har også vedhæftet et billede som måske vil gøre det lidt nemmere.

For at lave 1 enkelt stjerne skal du lave 7 luftmasker, for at lave 2 skal du lave 9 lm og så videre derud af. Dvs.:
1 stjerne = 7 luftmasker
2 stjerner =9 luftmasker
3=11
4=13
5=15
6=17
7=19
8=21
9=23
10=25
11=27
12=29
13=31
14=33
15=35
16=37
17=39
31=67
42=89
44=93
47=99

Det var bare lige et par eksempler 🙂

 

Abonnér
Giv mig besked om
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ER DU DESIGNER??

TING FRA SHOPPEN

INFO

BESØG PÅ BLOGGEN

free website counter

Seneste indlæg på bloggen:

Abonnér
Giv mig besked om
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments