Som vi også spiser på alle andre tidspunkter af året 😉
Tidsforbrug: 105 min (heraf 60 min til hævning og 12 min til bagning)
Ca. 16-18 boller
Opskrift:
5 dl vand
50 g gær
100 g. smeltet smør
2 æg (1 til at pensle bollerne med)
100 g sukker
1 tsk. salt
1000 g mel
Alle ingredienser blandes sammen (sukker og salt som de sidste, så du ikke dræber gærcellerne – ligeledes må smørret ikke være for varmt, det ødelægger også gæren).
Tilsidst blandes 1000 gram mel i lidt efter lidt.
Ælt godt og lad herefter dejen hæve i 30 min et varmt sted.
Form så bollerne og lad dem efterhæve i 30 min.
Pensl bollerne med 1 æg (put en lille smule salt i ægget, så bliver det mere flydende at pensle på).
Bag i ca. 12 min ved 180 grader med varmluft.
Ønskes der chokoladeboller i stedet, så skal du bare hakke lidt mørk chokolade og komme i blandingen inden dejen sættes til hævning første gang 🙂
Bon appetit 😉