Nyt territorie: Syning

af | 2. maj 2020 - 20:41 | 0 Kommentarer

Jeg holder lige pt. en pause fra hækleriet, for jeg har
faktisk længe haft lyst til at lære noget nyt.
Jeg vil SÅ gerne lære at sy.

Så nu er forberedelserne altså begyndt og jeg synes selv jeg er startet et ret godt sted, jeg har nemlig tilmeldt mig et kursus der hedder “Kom Godt I Gang Med At Sy” hos et sted der hedder Skaberlyst. Hele kurset foregår online og man kan totalt tage det i sit eget tempo. Jeg er reeeet ivrig efter at komme i gang …
Eller … dvs. jeg har faktisk været ivrig efter at komme i gang i rigtig lang tid, men jeg har simpelthen så travlt på studiet hele tiden! Så jeg føler slet ikke jeg kan tillade mig at slappe af med håndarbejde 🙁 Jeg tror jeg har været tilmeldt kurset i over 7 mdr. nu, haha … Men det var altså også fordi at kurset var nedsat fra 1399 til 899 i en begrænset periode, indtil hun fik den sidste lektion klar, så det ville jeg jo udnytte. At den lektion så først lige er blevet klar nu og tilbuddet stadig gælder i skrivende stund, det er noget andet 😉

ANYWAY … NU … selvom jeg har 2 eksamener lige om hjørnet, så har jeg købt stoffet til første lektion, så nu giver jeg liiige mig selv lov til lidt “mig-tid” …

Så følg med når jeg nu begiver mig ud i ukendt territorie, dam da daaaaaaam:

LEKTION 1: Lær din symaskine at kende 

Jeg er jo ikke kendt som typen der går ned på udstyr, så jeg var en tur forbi Kyndbøl Symaskiner i Odense, for man skal jo ligesom have en symaskine, før man kan lære den at kende …
Jeg tog afsted for at købe mig en Brother innov-is A16 og jeg kom ud med en Brother innov-is A80 (Ups!)
Der var særtilbud, så den kostede mig kun 450 kroner mere end A16’eren, så jeg synes det var en ganske god handel 😉

Den maskine er fantastisk og den kan laaaangt mere end jeg nogensinde får brug for. Inden for 30 minutter havde jeg også fået lavet en ordentlig knude nede i huset (hedder det det?), så den hverken kunne sy frem og tilbage og sad umådeligt meget fast, fordi jeg liiige skulle prøve et mønster den åbenbart kunne lave. Jeg havde bare ikke lige fået checket om det var den rigtige nål jeg brugte til det, for kære venner, det er der også forskel på (Læs: jeg har virkelig meget at lære).

Efter at jeg har fået det hele renset og sat sammen igen, så er jeg nu i gang – og det kursus er altså suverænt. Jeg lærer alt i babysteps, alt er fra bunden og forklaret i detaljer og tilsidst har jeg rent faktisk formået at sy noget jeg kan bruge.

Der er 8 forskellige lektioner, hvor man hver gang tilegner sig nye evner og her i første lektion, der skulle jeg sy EN PUDE.

Men først har jeg lavet de forskellige øvelser der bliver foreslået, fordi underligt nok, så er mit symaskinekørekort fra folkeskolen anno 1996 åbenbart ikke godt nok. Jeg var da ellers overbevist om at jeg var verdensmester 😉
Efter alle prøverne, gik jeg videre til puden og eftersom at vi lige nu befinder os i corona-land, så har jeg bestilt noget stof via stof og stils hjemmeside og det er altså noget af et sats, når man ikke har set det i virkeligheden …

Indtil videre synes jeg dog jeg er sluppet nogenlunde fra det – og synes også resultatet er blevet okay, bedøm selv 🙂

Materiale til en pude:

  • En symaskine – jeg købte som sagt en Brother Innov-is A80
  • Stofsaks – jeg fik en KAI 7230 i julegave i 2019
  • Stof
  • Sytråd
  • Knappenåle
  • Lineal
  • Mønsterpapir

Jeg lover at give en update, når jeg når videre til lektion 2 hvor jeg skal sy mig selv en shoppingbag!

 

 

 

Abonnér
Giv mig besked om
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ER DU DESIGNER??

TING FRA SHOPPEN

INFO

BESØG PÅ BLOGGEN

free website counter

Seneste indlæg på bloggen:

Abonnér
Giv mig besked om
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments