Jeg er i gang med endnu et tæppe og jeg vælger allerede at dele opskriften nu, for nu har jeg fundet frem til hvor mange masker jeg skulle slå op …  nu er det jo bare at blive ved med at hækle indtil jeg har den længde jeg gerne vil have 🙂

Mit tæppe bliver et babytæppe på 80×110, fordi jeg synes at et babytæppe lige skal være lidt større end en alm. babydyne. Du kan jo selvfølgelig lave dit tæppe i lige den størrelse du vil, men antallet af masker du slår op, skal være deleligt med 6 og så skal du lave en ekstra luftmaske at vende på – altså 6+1.
Det her mønster er bare et helt almindeligt muslingemønster, men der findes adskillige variationer af det 🙂

Denne gang har jeg brugt Baby Wool fra Stof og Stil, hvilket faktisk er lidt af en fejl. Jeg er ikke super stor fan af at lave tæpper af ren uld og så er den grå farve ret irriterende at arbejde med fordi den trævler og bliver helt “nusset” (den er jo ikke indfarvet på samme måde som de andre). Jeg ville hellere have købt noget Dale Lerke garn som jeg brugte til mit tæppe med bølgende striber eller måske endda bare have lavet det hele i ren bomuld, for at gøre det lidt billigere. Tæppet bliver nu stadig rigtig fint og  det bliver et varmt tæppe der kan bruges om vinteren 🙂

Eksempel på beregning 😉
Mine “muslingeskaller” er 2,5 cm.
Fordi jeg vil have mit tæppe til at være 80 cm bredt siger jeg: 80/2,5 = 32
32×6=192
Derfor skal jeg lave 192 lm + 1 lm at vende på 🙂

Følgende opskrift giver et tæppe som er ca. 80 cm bredt (kommer selvfølgelig an på hæklefasthed 😉 )

Række 1:
Slå 192 lm op + 1 lm med en 3,5 mm nål
Skift til en 3,00 mm nål
1 fm i 2. maske fra nålen
*Spring over to masker
5 stgm i samme maske
Spring 2 masker over
1 fm*
Gentag ** hele rækken hen.

Række 2:
Vend med 3 lm (som gælder for den ene stangmaske)
2 stgm i samme maske som luftmaskerne
*Spring 2 masker over
1 fm
Spring 2 masker over
5 stgm i samme maske*
Gentag rækken hen, indtil du har 6 masker tilbage på rækken, så skal du lave;
Spring 2 masker over
1 fm
Spring 2 masker over
3 stgm i samme maske

Række 3:
Vend med 1 lm
1 fm
*Spring 2 masker over
5 stgm i samme maske
Spring 2 masker over
1 fm*
** gentages hele rækken hen

Række 2 og 3 gentages nu indtil tæppet har den ønskede længde 🙂

Hvis du bliver lidt forvirret over om du er i gang med en række  2 eller 3, så er det sådan at når din startsnor er til højre, så er du i gang med en “række 2” og når den er til venstre, så er du i gang med en “række 3” (håber det hjælper) 🙂

I garnnøgle på 50 g med en løbelængde på 144 meter er nok til lidt over 10 rækker. Hver stribe i mit tæppe består af 12 rækker. Der er brugt lidt mere af den grå, fordi der er to rækker mere i den første striber når man starter.

Seneste indlæg på bloggen:

Til og fra kort

Til og fra kort

Jeg har de seneste par dage hygget mig med at lave perler (ja hvad hedder det egentlig, "lægge perler", "perlerier"?). Jeg så for et par år siden et opslag på Pinterest og har lige siden faktisk gået med planer om at lave mine egne til og fra kort. Oveni så er det simpelthen bare så fantastisk...

læs mere
10 kroners marked hos Rito

10 kroners marked hos Rito

Et lille kort indlæg 🙂 Der er i oktober 10-kroners marked hos Rito og der er rigtig mange gode ting at vælge imellem synes ... Jeg skal i hvert fald have proppet nogle ting i kurven 🙂 For der er både sager til min hobby med at lave kort og mine hækle-projekter. Udover det, så får man også et...

læs mere
Bloggen er under ombygning.

Bloggen er under ombygning.

Hej alle Som I ved så har der været problemer med bloggen og jeg er derfor i gang med den helt store ombygning. Derfor kan I lige nu opleve at I ikke på samme måde kan se alle opskrifter osv. Det skulle være oppe og køre i løbet af et par dage, men hvis I f.eks. leder efter "Tykke nisser" så kan I...

læs mere
Winter is coming …

Winter is coming …

1. Joha køredragt // 2. Ecco First Sneakers // 3. Joha luffer // 4. H&M hue // 5. H&M strik // 6. Lego Wear vanter // 7. H&M halsedisse // 8. Joha elefanthue // 9. Ecco Urban Mini // 10. H&M strik // 11. Ecco First   Årgh man, det stopper jo bare aldrig - man kan jo købe tøj...

læs mere
Lækre fødselsdagsboller

Lækre fødselsdagsboller

Som vi også spiser på alle andre tidspunkter af året 😉 Tidsforbrug: 105 min (heraf 60 min til hævning og 12 min til bagning) Ca. 16-18 boller Opskrift: 5 dl vand 50 g gær 100 g. smeltet smør 2 æg (1 til at pensle bollerne med) 100 g sukker 1 tsk. salt 1000 g mel Alle ingredienser blandes sammen...

læs mere
Små fine blomster

Små fine blomster

Den skønne Annika fra bloggen Skapa och Inreda har igen givet lov til at jeg må oversætte et af hendes mønstre og denne gang er det de små søde blomster Tag gerne et kig på hendes blog, for der er altså mange søde ting og man kan nemt blive inspireret til mange projekter Disse blomster kan bruges...

læs mere
Tykke nisser

Tykke nisser

  SÅ er der givet tilladelse fra Järbo om at jeg må oversætte deres opskrift på de populære "Tykke nisser" - og det er da bare virkelig FANTASTISK, hvis jeg skal sige det mildt  Jeg kan oplyse om, at der ikke tidligere er givet tilladelse til at måtte oversætte denne opskrift ... man har dog...

læs mere
Løbelængde og garnforbrug

Løbelængde og garnforbrug

  Kender I det med at man får oplyst i en opskrift at designeren har brugt noget garn med en løbelængde på 175 meter, men man selv sidder med noget der er 110 meter? Hvor meget skal man så bruge?? Jeg har lavet denne lille beregner, som jeg håber så kan hjælpe 🙂 Efterlad MEGET GERNE en...

læs mere
Kaninen Karla

Kaninen Karla

En kaniiiin ...Hun har faktisk været lidt længe undervejs, men nu fik jeg den altså endelig lavet færdig takket være en lille sjov udfordring på Instagram med hashtagget #krealegene. Så håber I tager godt i mod hende og hvis du skulle få lyst til at vise dinkreation frem, så send mig endelig et...

læs mere